T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADANA / KOZAN - Kozan Fen Lisesi

2023- 2024 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILINDA OKUL PANSİYONUMUZA YATILILIK BAŞVURUSU YAPACAK VELİLERİMİZİN DİKKATİNE

2023- 2024 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILINDA OKUL PANSİYONUMUZA YATILILIK BAŞVURUSU YAPACAK VELİLERİMİZİN DİKKATİNE

 

2023 -2024 Eğitim Öğretim Yılı Pansiyon Kayıt Kabul İşlemleri ve Bilgilendirme

     Okulumuz Pansiyonu kız öğrenci 100, erkek öğrenci 100 toplam kontenjanı 200'dür. 2023 Temmuz ayı itibariyle kız :75  , erkek :79   toplam 154 yatılı öğrencimiz vardır. 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında 9.sınıf erkek öğrencileri için 20 kişilik ;  10. ve 11.sınıf erkek öğrencileri 0, 12.sınıf erkek öğrencileri için 1 kişilik boş kontenjan mevcuttur. Kız öğrenciler için 9. Sınıfta 22 kişilik , 10. Sınıfta 1 kişilik,11 ve 12. Sınıfta 1’er kişilik boş kontenjanımız vardır.  Kontenjan olmayan ara sınıflara  9. sınıflar yerleştikten sonra boş kontenjan kalırsa öğrenciler yerleştirilecektir.

ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA TERCİH VE YERLEŞTİRME TAKVİMİNE GÖRE

22-25 Ağustos 2023 tarihlerinde Yatılılık başvuruları kurumumuzca alınacaktır.

31 Ağustos 2023 tarihinde Okul Yatılılık ve Bursluluk Komisyonunca yatılı olarak öğrenci yerleştirme işlemleri sonuçlanacak  ilan edilecek ve e-okul /e-pansiyon modülüne kayıtları yapılacaktır.

 AÇIKLAMA: Okulumuz pansiyonuna öğrenci yerleştirmeleri 2016/9487 Karar Sayılı,25/11/2016 tarih ve 29899 Sayılı Resmi Gazetede Yayınlanan, "Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği" hükümlerine göre yapılmaktadır.

 

 

PANSİYON KAYITLARINDA İSTENECEK BELGELER

     Aşağıda belirtilen evrakların aslının ıslak imzalı ve eksiksiz olarak 25.08.2023 saat 17:00 ‘e kadar elden veya iadeli taahhütlü olarak Müdürlüğümüze ulaştırılması gerekmektedir. Aksi halde başvurular işleme alınamayacaktır.

 1.  Veli dilekçesi.

2.  Yerleştirme puanını gösteren belge

3.  Varsa Bursluluk sınavını kazandığını gösteren belge

4.  Nüfus Kayıt Örneği (aile)

5. ( Parasız Yatılı Şartlarını taşıyanlar için)Öğrenci ailesinin maddi durumunu gösteren beyanname (EK-1)  (Açıklamalar kısmında nasıl doldurulacağı ile ilgili bilgi verilmiştir.

6.  Yatılı okumasına engel rahatsızlığı bulunmadığına dair hekim raporu ("Yatılı pansiyonda kalmasında sakınca yoktur" ibaresi yazılı olacaktır)

7.   (1) adet vesikalık fotoğraf 

8.  Pansiyon kayıt evrakları (taahhütname, izin muvafakat belgesi, veli izin dilekçesi vb.) doldurulup, imzalanacaktır.

9.  Kimlik fotokopisi (1 adet)

10.  İkametgah (öğrenci adına)

11.  Paralı kalmak isteyenler için ilk taksit dekontu.( yerleştirme işlemleri kesinleştikten sonra)

12.Öğretmen çocukları için veli dilekçesi ve görev yeri belgesi.

13.Öğrencileri Burslu olan veliler istemeleri halinde öğrencinin bursunu parasız yatılılığa dönüştürebilirler.

14. Anne ve Baba boşanmış ise; Velayetle ilgili mahkeme karar örneği.

    NOT: KESİNLİKLE EKSİK BELGELİ BAŞVURULAR KABUL EDİLMEYECEKTİR. 

                                                               

 

     

   AÇIKLAMALAR!

 a.) Ek-1 de yer alan Öğrenci Ailesinin Maddi Durumunu Gösteren Beyanname ile beyana esas olan velinin ve varsa eşinin bir önceki yıla ait (2022 yılı 12 aylık toplam geliri) yıllık gelir durumunu gösteren ve yetkili kişi, kurum ve kuruluşlardan alınan belge(kişi başı 46.000,00TL’yi geçen başvurular kabul edilmeyecektir.)

  Çalışanlar için; maaş aldıkları yerden, emekliler için maaş aldığı banka şubesinden, bunların dışındakiler için muhtarlıktan onaylı belge,

   Serbest meslek çalışanları ve Esnaflar için; vergi levhası gelir beyannamesi, anne ve baba SGK ile ilgili Sigorta Durum Belgesi,

   Çiftçiler  ve Tarım meslek Mensupları için;  İlçe Tarım Müdürlüklerinden imzalı gelir durumunu gösteren onaylı belge,

   b.) Velinin ve varsa eşinin bakmakla yükümlü olduğu anne babası ile tedavi yardımı beyannamesi, varsa bakmakla yükümlü olduğu diğer şahıslarla ilgili mahkeme örneği

   c.) Durumları 2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu ile 5395 sayılı Çocuk Koruma hükümlerine uyanlar için mahkeme ilamı veya halen korunmakta oldukları kuruluşların  bağlı olduğu İl Sosyal Hizmetler veya Yetiştirme Yurdu Müdürlüklerinden alınmış koruma altında bulunduklarını gösteren belge

   d)Bakanlığa bağlı resmi ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında öğretmen olup görevli bulundukları yerleşim biriminde çocuklarının devam edeceği düzeyde ve türde okul bulunmayan öğretmenlerimiz görev yeri belgesi ile başvuracaktır.

 

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI OKUL PANSİYONLARI YÖNETMELİĞİ

     Madde 21- Paralı Yatılı öğrencilerden her yıl Bütçe Kanunu ile tespit edilen ücret alınır. Parasız yatılı öğrencilerin pansiyon ücretleri ise aynı miktar üzerinden devletçe karşılanır.

     Madde 22- Paralı yatılı öğrencilerden ücretler ilk taksit öğrencinin pansiyona kayıt olduğu gün, ikinci üçüncü ve dördüncü taksitler ise Kasım, Şubat ve Nisan aylarının ilk on günü içinde olmak üzere dört taksitle alınır. Taksitini zamanında ödemeyen öğrencinin Paralı yatılı öğrencilikle ilişiği kesilir. Eğitim yılı devamınca paralı öğrenci alınabilir. Herhangi bir taksit devresinde pansiyona kabul olunan öğrenci, taksitinin tamamını ödemek zorundadır. Bir taksit devresi içinde pansiyonla ilişiğini kesen öğrenciye bu devreye ait taksit geri verilmez. Ancak, bir pansiyondan diğer bir pansiyona nakil giden öğrencinin önceki okulunca alınan taksit miktarı nakil olduğu okul pansiyonu taksitine sayılır. Naklettiği okulun pansiyon ücreti evvelki pansiyon ücretinden fazla ise bu takside ait fark alınır. Eksik ise fark geri verilmez.

PARALI YATILI ÖĞRENCİLERİN PANSİYON TAKSİTLERİNİ ÖDEME PLANI

     1. Taksit - İlk Kayıtta -    2.875,00 ₺

     2. Taksit -  Kasım 2021 – 2.875,00 ₺

     3. Taksit - Şubat 2024 Bütçe Kanunu ile tespit edilen ücretin ¼ ü

     4. Taksit - Nisan 2024 Bütçe Kanunu ile tespit edilen ücretin ¼ ü



       Okulumuza kesin kayıtlar bittikten sonra tüm şartları taşıyan öğrencilerin pansiyona kesin kaydı yapılacaktır. Öğrenciler,  isterlerse okulların açılacağı hafta sonu Pazar günü saat 10.00'dan sonra veya okulların açıldığı gün, gün boyunca velileri ile beraber aşağıda yazılı malzeme ve eşyaları alarak pansiyona gelecekler ve Pansiyon Müdür Yardımcısı ile görüşüp onayını aldıktan sonra kendilerine ayrılan odalara çıkacaklardır.

 

PANSİYONA PARASIZ VEYA PARALI YATILI OLARAK KABUL EDİLDİKTEN SONRA ÖĞRENCİNİN GETİRECEĞİ MALZEME VE EŞYALAR

1.     Pijama, El Havlusu, Diş Macunu, Diş Fırçası v.b. kişiye özel eşyalar

2.     Bina içinde giymek için çok sıradan olmayan kime ait olduğu kolayca anlaşılabilen ve gerekirse bir yerlerinde isim yazılı olan bir çift terlik,

3.    Banyo için gerekli kişisel bakım malzemeleri.

4.    Yeteri kadar Askılık

5.    Çamaşır filesi,çamaşır deterjanı

6.   Yastık.

7.   Asma kilit

 

İletişim:

Hayrettin CİNGÖZ –Okul Müdürü

Tel            :0 5058188606

Ayşe BELEN –Pansiyondan Sorumlu Müdür Yardımcısı

Tel             : 0 5056698984

Okul tel      :0 3225158381

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.07.2023 - Güncelleme: 28.07.2023 12:59 - Görüntülenme: 475
  Beğen | 1  kişi beğendi